MČR MIX – Vědomice 2015

Napsal Milan. Uveřejněno v Turnaje

so
srp
08
2015
1113 hits

I přes nepřízeň příliš hezkého a teplého letního počasí přijelo na letošní mistrovství republiky smíšených dvojic 91 týmů. Z našeho klubu tři, neboť víc žen nemáme.

Člověk by očekával, že v takovém počasí bude všechno rychle odsejpat a nic se nebude protahovat. Časový limit 65 minut se pro dvojice zdá být až až, ale podle řádů je nejkratší možný. Vkládání půlhodinových přestávek, zejména mezi 2. a 3. kolo, už se moc logické nejeví. Po 4. kole došlo k poruše ve výpočetním centru (ale ta se dala s vysokou pravděpodobností předpokládat), plánovaná půlhodinka se tak minimálně zdvojnásobila. Systému dohrávek ve čtveřicích na MČR, asi aby si všichni dostatečně zahráli, když už přijeli, raději nechám bez komentáře.

Naďa s Kubrtem nezačala nejlépe. Po těžkém soupeři v prvním kole dostali ve druhém nasazenou jedničku. Ani tento zápas nedopadl příznivě a možnost postupu do 32 byla téměř nemožná.

Dvojice Klára a Milanem začala nejlépe, zvítězila v obou kolech. Následoval oběd a pravdu měla Šárka, že po obědě už nám to většinou nejde. Ani jednu šanci na postup jsme nevyužili a skončili na prvním nepostupovém 33. místě. Všechny zápasy jsme odehráli velmi rychle, většinu horkého dne jsme strávili ve stínu pod stromem u chodníku. Naštěstí trochu profukovalo a tak tam nebylo nejhůř.

Šárka a Petr dokázali zvrátit nepříznivý vývoj prvního zápasu, ve druhé kole už se jim to nepovedlo. Ve třetím opět vítězství a naděje na postup. Los 4. kola je svedl s bývalými spoluhráči Petrem a Janou, kteří už ale měli 3 výhry (to není chyba, běžně k tomu dochází při lichém počtu týmů se stejným počtem výher). I následná prohra jim tedy přispěla do Buchholze a nakonec se umístili o příčku před námi, na postupovém 32. místě.

Protože se ale turnaj táhnul a po osmi hodinách a odehraných pouhých čtyřech kolech stále ještě nebyl pořadatel schopen vytisknout výsledky a tabulky, odjeli jsme po 17. hodině raději domů. Takže nevíme, jak to skončilo.

Je vidět, že pétanque má do sportu ještě dost daleko. Špatné technické zabezpečení, nejednotnost dresů a hlavně stále se ještě najdou hráči, kteří si při zápasu tu k pétanque neodmyslitelnou cigaretu zapálí.

Uvidíme za měsíc na jedničkách, jestli k nějakému posunu dojde.

Komentáře   

 
+1 # Veronika Slobodova 2015-08-11 15:34
Milane, neboj, na jednickach vsichni dodrzi jednotne dresy v tymu ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat