O pohár CdP Loděnice 2014

Napsal Martin. Uveřejněno v Turnaje

so
říj
04
2014
953 hits

Poslední letošní prestige turnaj se uskutečnil první říjnovou sobotu v Loděnici, jak už je zde zvykem catering byl zajištěn formou švédských stolů a výborným obědem. Po organizační stránce není pořadatelům také co vytknout. Základní části, pětikolového švýcara s hodinovým limitem, se zúčastnilo 51 týmů z Čech i Moravy. Ráno bylo sice mlžné a chladné, ale postupně se mlha rozestupovala, až vykouklo i slunce, které se ale nakonec přeci jen schovalo za mraky. Přesto však bylo počasí petánku nakloněné.

JAPKO bylo pravděpodobně letos nejvíce zastoupeno, co do počtu účastníků právě zde, a to ačkoliv vyrazil jen jeden tým složený výhradně z hráčů našeho klubu. Další čtyři triplety pak kromě dvou hráčů JAPKO měly jednoho spoluhráče z jiného klubu.

V prvním kole pak měly tři z těchto mixovaných týmů velmi zajímavý a obtížný los, když narazily na tři nejvýše nasazené týmy. Vojta s Markétou, které doplnila Pavla Beranová (Jupiter Vědomice) narazili na první nasazené Michala Habáska ( AURA Havlíčkův Brod) a Jirky Koreše (PC ČB), papíroví favorité zvítězili 13:5. Kuchy, Kubrt a Jarda „Johnny“ Hladký (1.KPK Vrchlabí) byli krátcí (13:2) na druhé nasazené Jakuba Konšela (POP) a Ivoše a Tomáše Michálkovy (Carreau Brno). A překvapení se nezrodilo ani ve třetím duelu Milan, Šárka a Věra Vokrouhlíková (POP), proti trojici Petr Juráň (Carreau), Jindra Kauca (Kolová) a Petr Fuksa (UBU), když tito třetí nasazení zvítězili 13:1. Papírové předpoklady se pak naplnily i ve zbylých dvou zápasech, když po boji Martin, Miloš a Black schytali těsnou porážku (13:12) od manželů Burešových (HAPEK) a Honzy Charváta (FENYX Adamov). Petr s Janou a Pavlem Vlkem (POP) si pak celkem jednoznačně poradili s tripletem Tomáš Klír, Vendula Boubínová, Martina Jehlíková (Petank Club Praha), když zvítězili 13:1.

Druhé kolo přineslo první JAPKO utkání, v něm na sebe narazily týmy Vojty a Milana, druhý jmenovaný ho pak zvládl lépe a zvítězil 13:8. Vítězství ve druhém kole si pak připsaly i všechny zbylé týmy s naším zastoupením, tedy Petrův tým porazil Honzu Valenze (Osika Plzeň) s manželi Krejčínovými (Kulová osma), Milošův tým v opět dramatickém zápase porazil 13:12 trio Řehoř, Šedivý, Malá (FRAPECO) a Kubrt si se svým týmem pohlídal vítězství 13:7 nad manželi Kotovými (UBU) s Evou Lánskou (Kulová osma).

Třetí kolo přineslo první výhru také pro Vojtu,Markétu a Pavlu, když 13:9 porazili domácí tým K.Vedralová, K.Froňková a B.Froňková. Z vítězství v tomto kole se také mohli radovat Miloš,Martin a Black, když v opět těsném utkání zvítězili 13:11 nad manželi Vaníčkovými (Kostomlaty) s Blankou Gorroňo López. Bohužel další výsledky už pro naše barvy tak přívětivé nebyly. Petra, Janu a Pavla porazil 11:3 první nasazený tým Korešovi-Habásko. Milan, Šárka a Věra těsně 13:11 podlehli trojici M.Preuss, Radoušová, Ondryáš a triplet Kubrt, Kuchy a Johnny byl krátký na Demčíky a Viléma Medunu.

Opět o něco veselejší byly naše výsledky ve 4.kole, když se podařilo 11:7 zvítězit Petrovi, Janě a Pavlovi nad týmem z kulové osmy Zátka-Mitkovová-Pilát. Vojtovi, Markétě a Pavle nad Lipnickým tripletem Chalupa-Chaloupek-Fafková. Miloš, Black a Martin pak konečně trochu vyšším rozdílem (13:5) zvítězili nad domácím týmem Koňák-Paták-Froněk a Milan, Šárka a Věra pak těsně vyhráli nad Plzeňským týmem Špitálský-Mrázová-Přibyl (12:11). Stejným skóre, bohužel v opačném gardu pak skončilo i utkání Kubrt-Kuchy-Johnny, jež takto těsně nestačili na trojici Jakeš-Svobodová-Navalaný (Valšovice).

Poslední, páté kolo švýcara tak slibovalo hned několik soubojů o postup do KO. Kubrt, Kuchy a Johnny sice svůj zápas proti domácím Punčochář-Paták-Gerle zvládli (13:4), ale bylo to jejich teprve druhé vítězství a tak se do šestnáctky nepodívali, když skončili pětatřicátí, nicméně dohrávku dokázali vyhrát, když nejdříve porazili trojici Kamaryt-Dlouhá-Vaníčková (Club Rodamiento) a posléze i Řehoř-Malá-Šedivý (FRAPECO). Posunuli se tak na konečné 33.místo.

Milan, Šárka a Věra v pátém kole narazili na Vaníčkovy s Blankou Goroňo López, kteří je porazili 13:7 a ve švýcaru jim tak také za 2 vítězství připadlo 28.místo. Po dohrávkách kde nejprve 13:2 zvítězili nad trojicí Mráz(Plzeň)-Hůrka-Salva(Klatovy) a poté je porazili Kulhánek-Skála-Horáčková (Vědomice) si také ještě o něco polepšili a skončili na 26.místě. Vojta, Markéta a Pavla v posledním kole také nevydřeli třetí výhru, když nestačili 13:5 na Šárku Moosovou, Dušana Moose (1.Starobrněnský PK) a Jardu Vlka (POP), ve švýcaru tak skončili 38. a po dohrávkách se ještě o jedno místo propadli.

K jistotě postupu do KO byly potřeba 4 výhry a právě o tu čtvrtou bojovali v pátém kole také Miloš, Martin a Black, proti dvojici reprezentantek Hance Šrubařové (Carreau) a Romaně Hodboďové (POP), které doplnily tým o Ondru Preusse (POP). V zápase se favorité ujali celkem jasného vedení, nicméně před koncem byl zápas už dramatický a celkem srovnaný a pak přišel festival promarněných šancí na zavření z obou stran, nakonec však kluci jednu přecijen zužitkovali a čtvrtá výhra, tudíž postup ze 7.místa, byla na světě. Soupeř nakonec ale nemusel smutnit, neboť byl poslední postupující do KO se třemi výhrami. Velmi podobný průběh pak mělo pro naše i osmifinálové utkání proti trojici Jarda Kraus (POP), Adéla Špiclová a Lucie Kovářová (Osika) a i toto naši zvládli a zase jen velmi těsně zvítězili 13:12.

Petr, Jana a Pavel se o svou čtvrtou výhru ve švýcaru snažili proti týmu z Kolové Kacerovský-Šplíchal-Kubeš, bohužel v dramatickém zápase jim těsně podlehli (13:11) a museli se tak spolehnout na bucholze, který jim nakonec přiřadil 15., tedy postupové, místo.

V KO pak narazili na do té doby neporažené Petra Juráně (Carreau), Jindru Kaucu (Kolová) a Petra Fuksu (UBU), které porazili kanárem, tedy jednoznačně 13:0. V dalším kole pak šly naše týmy na sebe a tento zápas rozhodly zkušenosti i herní kvalita a celkem suverénně (12:4) ho ovládli Petr, Jana a Pavel. Miloš, Black a Martin tak pokračovali „pouze“ v bojích o 5.-8. místo, kde už trochu odevzdaně podlehli domácímu týmu Koňák-Fatka-Rub (13:9)i a do posledního zápasu o 7.místo už nenašli sílu a obsadili tedy přecijen krásné 8.místo.

Trio Petr,Jana,Pavel v semifinále obstaralo Česko-Moravský souboj s týmem Toma Kutého, Jirky Grepla (Valšovice) a Pavla Hodboďe (Carreau) a ač byla hra velmi dlouho vyrovnaná, nakonec se tým z Moravy dostal do menšího trháku a zápas tedy vyhrál 13:8. Druhé semifinále obstaral zápas mezi trojicí Šrubařová, Hodboďová, Preuss a na druhé straně stáli Jirkové Korešové společně s Michalem Habáskem a druzí jmenovaní si nenechali postup do finále utéct. Ve finále pak potvrdili své nasazení do turnaje, vyhráli ho a z Loděnice si tak navíc oproti ostatním týmům „na bedně“ odváželi i putovní pohár. Zápas o třetí místo pro naše barvy nakonec dopadl skvěle, neb Petr, Jana a Pavel dokázali porazit Romanu, Hanku a Ondru 13:7 a těšili se tak z přebírání krásných pohárů a medailí.

 

 

Konečné pořadí:

 

  1. Jirka Koreš st., Jirka Koreš ml. (oba PC ČB), Michal Habásko (Aura Havlíčkův Brod)

  2. Tomáš Kutý, Jiří Grepl (oba SKP Hranice-Valšovice), Pavel Hodboď (Carreau Brno)

  3. Jana Lukášová, Petr Lukáš (oba JAPKO), Pavel Vlk (POP Praha)

  4. Romana Hodboďová, Ondřej Preuss (oba POP Praha), Hana Šrubařová (Carreau Brno)