MČR 55+ 2014

Napsal Milan. Uveřejněno v Turnaje

po
zář
29
2014
834 hits

MČR 55+ 2014

  • By: Milan
  • In: Turnaje

Na mistrovství republiky dříve veteránu, nyní 55+, z našeho klubu vyrazila trojice Milan-Šárka-Stejski. Cestou do Prahy se mlha střídala s mlhou a občas problesklo sluníčko, předpověď počasí však byla slibná a očekávání se zcela naplnilo. Celý den úžasné slunečné počasí. Na Střeleckém ostrově bylo vše perfektně připraveno, pouze údržba výtahu z mostu Legií trochu zaostala. Všiml jsem si ho už když jsme přicházeli, ale protože výtahem jezdíme několikrát denně, ani mě nenapadlo ho použít. Některým to však nedalo. Tým Lipníka ještě stihnul zdárně sjet dolu, pro Stolín už to tak pohodlné nebylo. Po zásahu výtahových techniků se jim podařilo vyplazit mezerou ven a turnaj mohl s nepatrným zpožděním začít.

Protože jsme byli nasazení jako jedenáctí, při 21 týmech jsme očekávali volný los, což nás moc netěšilo. Ale pořadatelé (či někdo další) odvedli skvělou práci a jako málokdy došlo k nalosování dle řádů a tak jsme šli změřit síly s obhájci titulu Pavlem a Ivou Valenzovými a Jirkou Korešem. V napínavém utkání za značného zájmu fotografů a kameramanů jsme na rozdíl od minulého týdne vydrželi hrát soustředěně až do konce a zvítězili 13:10. Zatímco soupeře to nakoplo k dalšímu vítěznému tažení, my jsme získali trochu pocit, že už máme vlastně splněno. A tak jsme si dali v klidu výborný gulášek, i když víme, že po jídle většinou žádné bůhvíjaké výkony nepodáváme. A taky to tak bylo. Od kombinovaného Lipníku Pavel Pažout, Jarda Moucha a Ruda Bílek jsme hned v úvodu dostali pětku, po druhém náhozu to bylo 0:8 a bylo vymalováno. Nějaké body jsme taky udělali, ale to nestojí ani za řeč.

I ve třetím zápase proti Slope jsme se trápili, bodů bylo sice více, ale třináct jich udělal soupeř. Pro pocit konec dobrý, všechno dobrý, jsme si chtěli závěrečný zápas užít a to se nám i povedlo. V příjemné atmosféře s klubovou sešlostí Mirek Janík, Jindra Hůrka a Jarda Kraus vítězíme, čímž jsme dosáhli umístění na dvanáctém místě. Jako junioři tohoto turnaje jsme byli docela spokojeni.

Jak se lze dočíst jinde, loňští mistři po úvodní prohře prohráli ještě jednou v samotném závěru a obsadili 2. místo. Z mistrovského titulu se tak raduje tým, který se do finálové osmičky dostal jako jediný s dvěma vítězstvími po základním kole (pokud si tu tabulku po švýcaru dobře pamatuju).

Obrovské uznání patří všem, kteří se na organizaci tohoto vrcholového turnaje podíleli. Jsme rádi, že jsme si užili nádherného prostředí Střeleckého ostrova se stovkami různorodých plavidel na Vltavě, kulisou přihlížejících turistů, příjemnou atmosférou a perfektním zázemím. Pro nás to byl velmi příjemný závěr letošní sezóny. Ještě jednou díky všem, kteří se za to přičinili.