Jablonecká Jednička 2016

Napsal Martin. Uveřejněno v Liga jednotlivců

so
zář
03
2016
2941 hits
Celkem 11 hlav se sešlo v sobotu na čtvrtý ročník Jablonecké Jedničky, která se proti minulým létům lišila v tom, že nešlo o ligu, jakožto dlouhodobou soutěž, nýbrž o jednodenní turnaj.
Oněch 11 účastníků se po krátkém úvodu pořadatelů rozlosovalo do 2 skupin, jedné šestičlenné, jež byla později překřtěna na skupinu smrti a druhé pětičlenné. Z obou skupin postoupili vždy dva nejúspěšnější rovnou do semifinále, pro další dva pak byla připravena dohrávka.
Ze skupiny A bez ztráty kytičky postoupil Ondra, kterého z druhého místa doplnil Black se třemi výhrami, ten narazil na, do té doby též neporaženého, vítěze skupiny B, Kubrta, který ovšem tlak semifinále nevydržel a podlehl hladce 4:13. Druhé "semi" pak bylo o poznání napínavější, ačkoliv Martin - jenž postoupil jen díky skóre ze skupiny B na úkor jarditha a Mrožáka - dlouho tahal za kratší konec, povedlo se mu zápas proti Ondrovi dotáhnout až do stavu 12:12, pak ale Ondra ukázal více kvality a pevnější nervy a potřebný třináctý bod uzmul pro sebe.
Ve finále se tedy utkali oba postoupivší ze skupiny smrti a stejně jako v základní části si pro vítězství dokráčel Ondra, ačkoliv ve finále si Black oproti kanáru ve skupině výrazně polepšil, když uhrál 5 bodů.
Boj o třetí místo mezi Martinem a Kubrtem pak též potvrdil výsledek ze skupiny, když Kubrt zvítězil 13:10.
Po dohrávce si páté místo - a láhev vína - nakonec odnesl Krišpa. Nejlepší pétanquerkou se pro letošek stala Šárka P., jež si odnesla voucher na 10% slevu ze startovného pro příští ročník Jablonecké jedničky.
Všem účastníkům děkujeme za účast, věříme, že se jim turnaj líbil a příští rok se budeme opět těšit.
 
Konečné pořadí:
 
 
7. Mrožák
 
 
 
 

Komentáře   

 
+2 # Black 2016-09-08 09:54
No tak určité, turnaj byl super, moje umístění super, článek super
Už se těším na další super ročník .
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat